Evenementen - Bridgeclub De Eburoon

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Evenementen

♠      2019        ♣

Op maandag 10 juni ontvingen Fabienne Hayen en Joseph Duchateau hun diploma Bridge voor beginners. Zij volgende regelmatig en gedurende vier maanden de lessen met vrucht. De voorzitter Cécile Puttenaers en hun lesgever Marcel Vanseer overhandigde met fierheid deze oorkonde.   

♠    ♥       ♣

Eerste "Kroegentocht" in Bilzen, met 28 paren, op zaterdag 18 mei onder een stralende zon. Na zeven ronden van 4 spellen, werden Patrick Royakkers en Raph. Pipeleers eerste met meer dan 64.00%.  

♥    ♣

Fabienne Schraepen won de eerste virtuele reis naar Parijs. Zij verzamelde als eerste voldoende kilometers en ontving op 16 mei een mooi gevulde fruitkorf geschonken door "BELORTA".

♠    ♥       ♣

Op 15,16 en 17 maart waren voor de VIJFDE maal te gast en hotel "Rayal Astrid" te Oostende. Als dank voor zoveel trouw bood het hotel op zondag middag het aperitief aan, mooi geste toch. Niettegenstaande late afzeggingen wegens ziekte van Jean-Luc en Fabienne waren er 71 personen aanwezig, waarvan 37 dames en 34 heren. De spelers van onze club werden aangevuld met leden van "BC Haspegauw" en Leden van "BC Bilzen". Dit jaar kwamen de gastspelers uit Walonie. Een uitstekende sfeer zorgde voor een aangenaam tornooi.
De winnaars op vrijdag 15 maart Marcel Vanseer en Carlos Nouwkens met 67.71%. Op zaterdag wonnen zij 64.79% en geen twee zonder drie, op zondag behaalde zij opnieuw de eerste plaats met 64.58%. De grote winnaars waaren dus snel bekend, Marcel Vanseer en Carlos Nouwkens scoorde gemiddeld 65.69% op dit weekend, Een dikke proficiat aan beide spelers.

Op 23 februari speelde de "Eburoon 1" zijn laatste wedstrijd tegen M.B.C.L. uit Leopoldsburg en wonnen met 18/12. Met deze zege werden zij kampioen in Liga 2E en promoveren zij volgend seizoen naar Liga 1.
De winnende ploeg bestaat uit 6 spelers: Kapitein Carlos Nouwkens, Robert Dessers, Leon Vanseer, Jean-Marie Tomsin, Patrick Royakkers en Raph Pipeleers.
De "EBUROON 2" wonnen hun laatste wedstrijd met 17/13 tegen Keerbergen, zij eindigen in de middenmoot in "LIGA2F. Zij zullen volgend sizoen terug aantreden in deze reeks. De ploeg bestaat uit: Kapitein Serge Jans, Hans Van de Schilde, Robby Ciecielski, Polly Nicolaes, Cécile Puttenaers, Rita Vandermeer, Chantal Surinx en Nico Crauwels.


Traditie getrouw hebben wij daags na het individueel clubkampioenschap ons jaarlijks "mosselsouper". Dit jaar waren er 39 deelnemers, enkele leden en partners minder dan in 2018.

♠      ♥            ♣

Donderdag 14 februari hebben ons clubkampioenschap gespeeld, 24 spelers namen hieraan deel. Leon Vanseer was eerste met 64.58%, Nicole Christiaens eindigde tweede met 62.08% en op de derde plaats eindigde Raph. met 60.41%. Gelukwensen voor de winnaar en voor alle deelnemers.

♠      ♥           ♣

Op maandag 21 januari start onze jaarlijkse bridgecursus. Marcel ontvangt 8 cursisten, wij wensen hun veel succes toe.

♠      ♥       ♦      ♣
♠     2018   ♦    ♣

Donderdag 13 december werd het "KERSTDRIVE" tornooi gehouden. Wij speelden met 17 paren, een zeer goed gevulde zaal. Het aperitief, aan geboden door Jacques, de hapjes, kreeftensoep, belegde broodjes en veel taart gingen er zoete broodjes in. Wij danken alle helpers, voor versiering van de zaal, voor het smeren en het bijhalen van broodjes en taart, soep en hapjes. Een waardige afsluiter van een succesvol jaar.

♠   ♥    ♦    ♣

Op zaterdag 3 november hebben wij onze jaarlijkse "kroegentocht" georganiseert in het centrum van Tongeren. In vijf cafe's werd er gespeeld door afwisselend 12 paren. De winnaars Cécile Puttenaers en Robert Dessers behaalde niet minder dan 71.25%. Op de tweede plaats met 67.92% kwamen Marcel Vanseer en Patrick Royakkers. In de brasserie "BASILIC ice" hebben wij een gezamelijk souper genoten, konijn op Vlaamse wijze, of scartongentjes, lekker klaar gemaakt door de kok Benny.

♠   ♥    ♦    ♣

Van 15 oktober tot 30 november heeft ons (kermis) tornooi plaats, de zeven beste resultaten komen in aanmerking om in de prijzen te vallen. De eerste prijs is voor Marcel Vanseer met 190p. , gelijk op plaats twee Margriet Hardy en Nico Crauwels met 140 p. Vierde plaats is voor Josette Leroy met 132p. Vijfde en zesde zijn weerom gelijk Rita Vandermeer en Leon Vanseer met 122 punten.

♠   ♥    ♦    ♣

Maandag 10 hebben alle aanwezige spelers genoten van "Kermis" smoutebollen. Een traditie die ieder jaar terugkomt en op massale aanwezigheid garandeert op onze clubavond.

♠   ♥    ♦    ♣

Zaterdag 25 augustus heeft ons jaarlijs "4 tal tornooi" plaats gehad. Vooraf werd er één minuut stilte gehouden naar aanleiding van het overlijden van onze voorzitter "Benny Clerinx".
Wij speelde met acht viertallen een zeer spannende wedstrijd, Aan de meet werden FRANCIS, GUY, HENDRIK en ALPHONSE de winnaars. Op de tweede plaats, met één puntje minder het team van Carlos, Marleen, Martin en Guido en de derde plaats was voor Chantal, Mirése, Patrick en Raph. Wij danken van harte aan deelnemers.
Om 18h30 werd het aperitief aangeboden, als opener voor onze jaarlijkse BBQ. De deelname was een groot succes, niet minder dan 55 leden en partners waren present.Eddy Manet heeft zichzelf alweer overtroffen, iedereen was uitermate tevreden en genoot met volle teugen van al het lekkers.

  ♥      

Op maandag 9 juli kregen de cursisten een "Bridge diploma's" uit handen van Fabienne Schraepen. Zij hebben met succes de volledige lessereeks gevolgd hebben. De volgende personen waren geslaagd, Monique Stulens, Thea Milisen, Luc Christiaens, Eric Crauwels. Tevens werd er een diploma uitgereikt aan Jozefien Ernots en Bertie Van Dooren, cursisten van 2017.

   ♥    ♦    ♣

Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 maart was onze club voor het vierde jaar te gast in hotel "Royal Astrid" te Oostende. En weer een record aantal deelnemers. In totaal waren er 74 personen bij betrokken, 41 dames en 33 mannen, uit onze club maar ook uit St Truiden, Bilzen, Leuven en twee spelers uit Nederland, een tornooi met een internationaal kantje. En werd ook bridge gespeeld, op vrijdag 16 maart werd gewonnen door Michel Benats en Francis Renard met 64.59%. De winnaars op zaterdag 17 maartwaren Renata Briers en Hendrik Jans met 64.81%. Tenslotte zondag 18 maart wonnen Margriet Hardy en Nico Crauwels met 65.52%, zij werden dan ook terecht de grote winnaars van dit tornooi met een gemiddelde score van 60.85%.

       ♦    

Vrijdag 16 februari werd ons jaarlijks mosselsouper gehouden. Ook dit jaar waren er 35 leden en 8 cursisten ingeschreven. Door ziekte hebben op het laatste ogenblik drie leden niet kunnen aanwezig zijn.   In de loop van deze avond werden de genomineerde van ons "Clubkampioenschap" met gepaste flessen Cava beloond. PRIOFICIAT aan alle winnaars.
Donderdag 15 februari was er het individueel "CLUBKAMPIOENSCHAP". Er waren drie categorieën. Bij de dames won Mirése Bocken met 57.50%. Bij de eerste jaars deelnemers won Guido Guffens met 45.83%. Het individueel "CLUBKAMPIOENSCHAP" 2018 werd gewonnen door Raph. Pipeleers met 65.41%.  

♠    ♥    ♦    ♣

Op 29 januari starten wij met een cursus voor beginners. Veertien kandidaten waren ingeschreven, 12 kwamen er opdagen. Wij zijn vertrokken met een mooie groep, drie tafels. Wij wensen alle cursisten veel succes, samen met lesgever Marcel mag dat dit geen probleem vormen.

♠    ♥    ♦    ♣

De geplande "Kroegentocht" op 6 januari werd uitgesteld, er waren te weinig kandidatn om deel te nemen.

♠    ♥    ♦    ♣


♠    ♥   2017  ♦    ♣

Ons "Kerstdrive" tornooi met een zeer grote opkomst, 19 paren, een record in de analen van onze club. Aperitief aangeboden door Jacques, hapjes, soep, belegde broodjes en taart, iedereen ging voldaan naar huis. De drive werd gewonnen door... Marleen Myny met haar gelegenheids partner Raph. Pipeleers.

♠    ♥    ♦   ♣

Op donderdag 7 december werden de aanwezige spelers verrast met lekkers van de Sint.

♠    ♥     ♦   ♣

In oktober organiseerde wij een tornooi "Ladie's trophy", uitsluitend voor dames. Veertien deelnemers aan deze wedstrijd. Acht dames ontvingen een hoofdprijs, een fles Cava plus Raffaëllo's pralines. Vier dames werden beloond met een troostprijs. Dit is voor herhaling vatbaar, een groot succes met competetieve dames.

♠        ♦  

Op maandag 11 september werden er smoutbollen aangeboden aan alle deelnemers, een jaarlijks gebruik tijdens de Tongerse kermisweek.

♠    ♥    ♦    ♣

Zaterdag 9 september speelde enkele leden in de koekenstad Antwerpen, een jaarlijkse traditie. Marcel en zijn partner Oscar, vielen dik in de prijzen, zij behaalde niet minder dan 65.31% (7% meer dan in 2016). Een dikke PROFICIAT voor Marcel en Oscar. Patrick en Raph. waren tevens van de partij, zij behaalde 52.54% (5% meer dan in 2016.) Een sterke verbetering voor beide teams;

♠    ♥    ♦   ♣

Zaterdag 5 augustus speelde het tweetal Patrick en Raph. een kroegentocht in het prachtige Leuven. Zij eindigde op de vijftiende plaats met 56.91%. Er waren 88 deelnemers, proficiat een mooi resultaat.

♠    ♥    ♦   ♣

Zaterdag 19 augustus organiseerde de club voor het tweede jaar een 4tal tornooi, met aansluitend een BBQ. Het tornooi was volzet, acht 4tallen, namen deel. Robert, Benny, Els en Jos waren de winnaars, zij ontvingen elk een fles Cava uit de handen van voorzitter Benny. Deze prijs was ook voorzien voor het tweede team met Marcel, Marleen, Mirèse en Camille. Het laatste 4tal werd tevens getroost met voor elke speler een fles Cava.
Het aperitief werd aangeboden door Eddy Manet, en hiermee was de BBQ geopend. Er waren 47 personen, ingeschreven en 45 leden en partners namen deel aan een geweldig lekkere feestmaal. Eddy heeft dit jaar zijn uiterste best gedaan, vispannetje als starter, daarna malse steak, kip, worstjes, spek en een ultra vers saladebuffet. Niet te vergeten, een ongeloofelijk gezellige sfeer.

♠    ♥    ♦   ♣

Op 11, 18 en op 25 juli werd er voor het tweede jaar een cursus georganiseert voor gevorderde spelers. Er werden 18 deelnemers geteld, zij waren gemotiveerd om hun kennis op te frissen, en nieuwe conventies aan te leren. Wij danken van harte onze lesgever Marcel Vanseer voor zijn geduld en inzet.

♠    ♥    ♦    ♣

Einde mei 2017 ontvingen de cursisten hun BRIDGE attest uit handen van onze voorzitter.
Wij wensen Hans-Jochen Wunschmann, Jozefien Ernots, Marc Derwael, Marcel Bogaers, Bertie Van Dooren
en Brigitte Smets van harte proficiat. Wij danken speciaal Marcel Vanseer voor overgave en volharding bij
aanleren van de beginnerscusus.


17,18 en 19 maart 2017.. Een unieke Bridgeervaring aan zee, met een record aantal deelnemers. Wij waren met 71 personen betrokken, er logeerden 50 spelers en hun partners in hotel "ROYAL ASTRID". Bij het eerste avondmaal was er direct een zeer gezellige sfeer aan de tafels, voor vele was het reeds derde deelname aan ons Bridge weekend in Oostende.
Iedere avond werd Bridge gespeeld met 25 paren in zaal Beethoven. Op vrijdag 17 maart werd er gewonnen door Margriet en Nico.
Op zaterdag 18 maart waren de winnaars Marcel en Alphonse. Ook op zondag 19 maart werd er gespeeld, en de winnaars waren Elise en Luc, onze vrienden uit Oostende. Zondagmiddag werden al de resultaten bekend gemaakt. De spanning voor de algemene uitslag was te snijden. De winnaars dit jaar waren Marcel Vanseer en Alphonse Cauberg, zij behaalde niet minder dan 63.03%.
Op de tweede plaats eindigde Carlos Nouwkens en Leon Vanseer met 61.78%.
Opde derde plaats eindigde Margriet Hardy en Nico Crauwels met 59.52%.
EEN DIKKE PROFICIAT aan alle deelnemers.

♠    ♥    ♦    ♣

Vrijdag 17 februari organiseerde onze club haar jaarlijks "Mosselsouper". Groot succes, niet minder dan 36 deelnemers, zes deelnemers meer dan in 2016. Iedereen heeft genoten, mooie grote porties fijne bereiding en een goede bediening. Een aanrader voor iedereen. De KAMPIOENEN "DE EBUROON2" werden door de voorzitter Benny van harte gefeliciteerd en bedacht met een fles cava. Op jullie gezondheid vrienden.

♠  ♥       ♣

Op zaterdag 11 februari speelden onze ploegen "DE EBUROON1" en "DE EBUROON2" hun laatste competitie drive. Met succes "DE EBUROON1" won deze wedstrijd met 25 / 2 tegen "Brasschaat1". Uiteindelijk behaalde zij de vierde plaats, met slechts 3 punten achterstand op derde en slechts 8 punten minder dan de tweede in de stand. Een schitterend resultaat, als nieuwelingen in LIGA2. Proficiat aan kapitein Carlos, Robert, Marie-Claire, Bruno, Patrick en Raph.
Een FANTASTISCH
resultaat voor "DE EBUROON2", KAMPIOEN worden als neofiet in LIGA3, zij speelde in de eerste helft iedereen naar huis. In de tweede periode was de tegenstand steviger. Maar het eindresultaat is ONGELOFELIJK, DIKKE PROFICIAT aan kapitein SERGE, HANS, ROBBY, POLLY, LEON, JEAN MARIE en CHANTAL. Onze club telde vorig jaar een kampioen in de LIGA3, DE EBUROON1 en dit jaar DE EBUROON2, wij zullen verder werken aan de bridgeweg, een vervolmakings cursus is voorzien in de loop van de maand augustus/ september

♠   ♥        ♣  


♠   ♥    ♦    ♣

Op maandag 30 januari is onze jaarlijkse "Bridgecursus" van start gegaan,met niet minder dan zes deelnemers. Wij wensen alle deelnemers succes. Alle cursisten kunnen rekenen op een gedreven leraar, Marcel Vanseer, hij en het bestuur zullen er alles aan doen hen tot volwaardige Bridgespelers op te leiden.

♠    ♥    ♦   ♣

Op 7 januari organiseerden wij een eerste "KROEGENTOCHT" door de historische binnenstad. De doelstelling was in de eerste plaats, promotie maken voor BRIDGE als DENKSPORT en onze club "DE EBUROON" aan het grote publiek kenbaar maken. Twaalf paren bezochten zes prachtige locaties in de omgeving van de Basiliek en Ambiorix. Spijtig van het slechte weer, het was spiegelglad, er waren niet veel bezoekers op de Grote Markt. De uitslag werd in ons Lokaal "De Lido" bekend gemaakt. Als eerste Robby Ciesielski en Camille Ruiters met 63.75%. de tweede Patrick Royakkers en Raph. Pipeleers met 57.08% en als derde eindigde Polly Nicolaes en Carlos Nouwkens met 52.92%.      

2016

Onze jaarlijkse "KERSTDRIVE" werd gespeeld met 17 paren, héél veel voor onze club. De deelnemers werden onthaald met een aperief gesponsord door Jacques en warme hapjes. Tijdens de drive werd de quiche geserveerd, daarna pizza's en als afsluiter taart. De club bedankte alle deelnemers met eengratis rondje. Er werd natuurlijk ook gebridge, de winnaars waren Bruno Jans en Willem Severijns met 62.76%. Op de tweede plaats, Marcel Vanseer en Patrick Royakkers met 60.15% en als derde Polly Nicolaes en Han Vandeschilde met 59.37%.

♠        ♦   

Op zaterdag 10 september hebben een aantal leden van onze club deelgenomen aan de 21ste "SINJORENTOCHT" in Antwerpen, prachtig weer en een prachtige tocht in een heel mooie stad.
Er werden goede en minder goede resultaten behaald, Marcel Vanseer met partner Oscar Smeets behaalde 58.84%, Carlos Nouwkens en Robert Dessers behaalde 57.02%. Bruno Jans en Marie Claire Huybrechts behaalde 54.31% en tenslotte, Patrick Royakkers en Raph. Pipeleers behaalde slechts 49.78%, zij waren niet tevreden.

♠    ♥       ♣

Ons eerste 4tal tornooi op 20 augustus was een schot in de roos, met dank aan Marc Vanhoof, hij bezorgde ons het nodige materiaal. Acht 4tallen namen hieraan deel, het maximum, De winnaars waren het team van Marcel Vanseer en Marleen Myny, Francis Renard en Gui Simons met 136 punten. Op de tweede plaats eindigde het team van Carlos Nouwkens en Robert Dessers, Patrick Royakkers en Raph. Pipeleers, met 131 punten en op de derde plaats eindigde het team van Robby Ciesielski en Camil Ruiters, Polly Nicolaes en Hendrik Jans met 111punten. PROFICIAT aan alle deelnemers, prachtige ervaring.
Na deze drive was er 's avonds onze jaarlijkse BBQ, met 45 deelnemers één meer dan vorig jaar. Ook dit jaar heeft Eddy zijn uiterste best gedaan, een vispannetje serveren op een BBQ is gewaagd, maar wel geslaagd, iedereen was voldaan en keerde tevreden huiswaarts
.                  

♠    ♥    ♦    ♣

Zaterdag 6 augustus speelden enkele leden een drive in Leuven, Patrick Royakkers en Raph Pipeleers behaalde een zevende plaats met 62.25%. Hans van de schilde speelde met Brigitte Smets, zij behaalde 44.61%, proficiat aan de deelnemers.

♠    ♥       

Op zaterdag 7 mei speelde ons 4tal team een wedstrijd in Maastricht, Carlos, Robert, Patrick en Raph behaalde een derde plaats in hun reeks (C) met 51 IMPS. Marie-Claire en Bruno speelde samen met hun Nederlandse partners, Marianne en Ria, zij behaalden de tweede plaats in hun reeks (B) met 52 IMPS. Marcel speelde met zijn Nederlandse ploegmaats, zij belandde op een gedeelde achtste plaats in hun reeks (A) met 41 IMPS.

♠           

Bridge aan zee, voor de tweede maal, op 11, 12 en 13 maart, een verbroedering tussen de spelers van BC St Truiden, BC Bilzen en deze van "BC DE EBUROON" uit Tongeren. Het prachtig weer, een goede ontvangst in het hotel en het lekkere eten, overgoten met het nodige vocht, hebben voor een onvergetelijk bridgeweekend gezorgd. Wij speelden met 24 paren, in een aangename omgeving, na drie drive's gingen Alfons en Jos als eerste over de streep, met 58.23%. Hans en Polly eindigde op de tweede plaats met 57.61%, en op de derde plaats Marcel met zijn broer Leon met 54.93%. Ook proficiat aan de dagwinaars, en aan alle deelnemers en hopelijk tot volgend jaar.

♠     ♥         ♣

Op 2 maart werd de laatste wedstrijd gespeeld in de regio competitie met Bilzen. "DE EBUROON2" verloor nipt 14/16 tegen Bilzen2. Maar "DE EBUROON2" onder leiding van kapitein Jean Marie eindigde het tweede jaar op rij, op de eerste plaats. PROFICIAT aan de kapitein en aan gans zijn team. "EBUROON1" onder kapitein Serge eindigde op een verdienstelijke derde plaats. Zij speelde gelijk in hun laatste ontmoeting met Bilzen.


♠    ♥      ♣

Op 30/01 werd de laatste competitie wedstrijd van het seizoen 2015/2016 afgewerkt.
Niettegenstaande er met 19/11 werd verloren tegen Retie is ons team KAMPIOEN geworden in LIGA 3G.
"DE EBUROON" promoveert naar de LIGA2. Proficiat aan kapitein Carlos, en aan Marie-Claire, Bruno, Robert, Patrick en Raph.

♠     ♥     ♦     ♣

Op vrijdag 19 februari hebben wij van ons jaarlijks MOSSELSOUPER genoten. Er waren 30 deelnemers, een viertal ingeschrevene waren afwezig door ziekte of voor andere  redenen. De sfeer was opperbest, de mossellen waren van prima kwaliteit, de avond eindigde zoals gebruikelijk in ons lokaal "De Lido" ... in de kleine uurtjes.

♠     ♥          ♣

Ons individueel kampioenschap op donderdag 18 februari 2016, werd met 20 spelers afgewekt, een aantal leden waren ziek, andere belet. PROFICIAT aan PATRICK ROYAKKERS, hij behaalde met verve de eerste plaats, gevolgd door Carlos Nouwkens en als derde Staf Verbist, beide op enige afstand. Proficat aan alle deelnemers.

♠     ♥         ♣

De nieuwe cursus voor beginners is van start gegaan op maandag 25 januari, zeven cursisten zijn gestart, lesgever is Marcel Vanseer. Wij wensen deze nieuwe leden veel succes, en zullen hen steunen in hun verdere ontwikkeling.

♠     ♥     ♦     ♣

De algemene Ledenvergadering ging door op 14 januari, na een aperitiefje, aangeboden door Jacques, werd er door de voorzitter een evaluatie gemaakt van het afgelopen jaar. Er waren geen opmerkingen.
Daarna ontving Marcel Vanseer als speler  met de hoogste score, en het vaaks aanwezig op onze clubavond twee flessen Cava uit de handen van de voorzitter.
Alle leden ontvangen persoonlijk het verslag van de algemene vergadering en de evenementen kalender voor 2016.

♠   2015 ♦  

De algemene Ledenvergadering op 15 januari werd een aperitiefje aangeboden aan een tiental aanwezigen. De voorzitter presenteerde een gevuld jaarprogramma en bracht hulde aan verdienstelijke leden. DENIS LOGTMAN voor zijn carriere als lesgever, ROBERT DESSERS voor zijn inzet bij de voorbereiding van iedere clubavond.
MARCEL VANSEER behaalde de hoogste score, zowel op maandagavond als op donderavond. CARLOS NOUWKENS als trouwste bezoeker aan onze clubavonden, proficat aan deze leden.   

♠    ♥     ♦    

De nieuwe cursus voor beginners is van start gegaan op maandag 19 januari, met zes cursisten, lesgever is Marcel Vanseer. Wij wensen deze nieuwe leden veel succes, en zullen hen steunen in hun verdere ontwikkeling.

♠    ♥        

Bridge aan zee op 6,7 en 8 maart, een evenement dat voor heel veel spelers en partners een unieke belevenis was. Er werd een verbroedering aangegaan met leden uit Bilzen en uit Sint Truiden. Wij speelden met 22 paren, in een aangename en ruime zaal, na drie drive's waren Carlos en Raph eerste met 61.39%. Marcel en Leon tweede met 60.73% en op de derde plaats Bruno samen met Marie Claire. Proficiat aan de winaars, maar ook aan alle deelnemers en hopelijk tot volgend jaar.
Een zeer geslaagd weekend, mooi weer, lekker eten, mooie kamers en vooral gezellig Bridgen.

♠    ♥        ♣

Donderdag 19 maart hebben wij ons individueel clubtornooi gehouden. Een zeer goede opkomst proficiat aan alle deelnemers, en een prachtige winnaar Robert.

♠     ♥     ♦    

Op vrijdag 20 maart hebben wij ons jaarlijks "mosselsouper" gehouden, ook onze cursisten waren aanwezig. Onze vrienden uit Sint Truiden waren aanwezig en vonden de sfeer en de mosselen super. Wij hebben lekker gegeten en met vrienden en partner kunnen napraten over onze hobby, en vele andere onderwerpen.

♠     ♥        

Donderdag 7 april speelden wij onze jaarlijkse uitwedstrijd in Sint Truiden, weliswaar slechts met tien spelers, om allerlei redenen hebben een viertal paren moeten afzeggen. De aanwezige genoten een aangename bridgeavond en hebben een goed resultaat behaald. Proficiat..

♠     ♥    ♦    

Zaterdag 9 mei onder een stralende zon speelden er drie viertallen mee aan de gekende "WYCKSE BRIDGE TOUR" Het viertal Smeets van MARCEL, samen met zijn Nederlandse partners, behaalde de eerste plaats in de hoogste reeks, Proficiat Marcel en team.
Het team van Bruno en Marie Claire, samen met hun Nederlandse partners waren zeer goed gestart, maar na 42 spellen behaalde zij de zevende plaats. Proficiat Bruno, Marie Claire en partners.
Het team van Carlos, Hans, Patrick en Raph speelde een verdienstelijke wedstrijd en eindigde op de negende plaats, volgend jaar beter, en dit  in dezelfde reeks als het team van Bruno en Marie Claire.

♠    ♥       

Op vrijdag 15 mei spelen wij een uitwedstrijd bij onze vrienden in Bilzen met een uitzonderlijke hoge opkomst. Niet minder dan 20 personen hebben deelgenomen aan deze "uitwedstrijd". Met zeven paren eindigde onze club in de eerste tien, maar de overwinning moesten wij laten aan Bilzen met Guido en Fons op de eerste plaats.

♠    ♥     ♦    

Onze jaarlijkse BBQ bij Eddy op zaterdag 22 augustus was een enorm succes, het goede weer, de gezellige sfeer, het lekker eten en drinken en het groot aantal deelnemers, dubbel zoveel als vorig jaar.
Dit jaar waren er niet minder dan 44 personen aanwezig, met dank aan enkele vrienden uit Sint Truiden. De familie "DE EBUROON" wordt ieder jaar groter, de aangename sfeer zorgt voor tevreden leden, laten wij op deze weg verder gaan.

♠    ♥        ♣

Ook dit jaar hebben wij deelgenemen aan de "Bridge tour" in Antwerpen op zaterdag 12 september, deze werd voor de 20° maal georganiseerd door "Riviera" met 500 ingeschreven paren, iets minder dan het  vorige jaar. Wij hebben genoten van de mooie locaties en de zeer sportieve sfeer. Carlos en Raph. behaalde een bevredigend resultaat nl. 56.20%. Bruno en Marie Claire behaalde 55.03% en tenslotte Marcel en zijn partner Oscar Smeets behaalde  54.65%. Een dikke proficat aan de deelnemers.

♠     ♥        ♣

Op 19 november hebben wij nogmaals een individueel kampioenschap gespeeld. De winnaar was Marcel Vanseer met 62.79%, tweede eindigde Jean- Groven uit St-Truiden met 60.41% en derde werd Staf Verbist met 56.84%, Proficiat aan de winnaar en aan alle 28 deelnemers.

♠    ♥        ♣

Vrijdag 20 november om 19h00 was er onze kaas- en wijnavond, er hadden 24personen ingeschreven, deze hebben genoten van de lekkere kaas met brood en de aangepaste wijnen uit Portugal. De afsluiter aangeboden door Jean Marie, een sublieme porto, was een voltreffer.

♠    ♥        ♣

Onze cursus 5kaart hoog, van 24 november tot 8 december, was een voltreffer, niet minder dan 17 leden hebben hieraan deel genomen en met succes. Zij ontvingen alle een diploma, en beloofde deze conventie in de toekomst met hun partner te spelen.

♠    ♥        ♣

Donderdag 17 december was er onze tradionele Kerstdrive, 30 spelers, 15 paren genoten met volle teugen van de aperitief, hapjes daarna broodjes en taart. Niet te vergeten, er werd ook bridge gespeeld, Marie Claire en Bruno eindigde als eerste met 62.15%, tweede Marcel en Patrick met 60.41% en als derde Jos Nyst en Hendrik Jans uit Bilzen. Proficiat aan de winnaars en aan alle deelnemers, voor de gezellige avond.

 2014

Maandag 6 januari start onze "Bridgecursus" alle deelnemers  worden verwacht om 19u45.
Wij hebben onze start niet gemist, niet minder dan tien deelnemers zijn gestart, veel succes en nog meer bridge genot..

♠    ♥        

Donderdag 20 maart hebben wij ons individueel clubtornooi gehouden. Een zeer goede opkomst proficiat aan alle deelnemers, en een prachtige winnaar Jean - Marie.

♠    ♥    ♦   

Op vrijdag 21 maart hebben wij ons gezamelijk "mosselfestijn" gehouden, in aanwezigheid van al onze cursisten. Iedereen was vol lof. Wij hebben lekker gegeten en met vrienden en partner kunnen napraten over onze hobby, en vele andere onderwerpen. Wij danken Marcel voor de tip.

♠    ♥        ♣

De "BELFIUS cup" ingericht door onze vrienden van Sint Truiden, in samenwerking met de bank "BELFIUS" was een groot succes, de afwezigen hadden nogmaals ongelijk. Procifiat aan Eddy, Kathleen en het ganse team. Dit is voor herhaling vatbaar. Ook een dikke proficiat aan Guy, het buffet was lekker, met veel variatie, en  met voldoende, zodat meerder keren werd aangeschoven.
Tenslotte geven hier enkele opmerkelijke resultaten behaald door onze club. De eerste plaats in NZ, met Patrick Royakkers en Marcel Vanseer. In OW eindigde op de tweede plaats Jos Truyers en Raph Pipeleers en op de derde plaats Frenske Bruninckx met Robert Dessers, een dikke proficiat aan alle deelnemers.

♠    ♥        ♣

Zaterdag 17 mei 4tallen "Kroegentocht" in Maastricht. Het 4tal van "De EBUROON" kwam , zag, en overwon in hun reeks en gingen aan de haal met de eerste prijs. Proficiat aan kapitein Robert samen met Carlos, Patrick en Raph.

♠    ♥        ♣

De "kroegentocht" in Leuven, een inrichting van club"Pieterman" op zaterdag 2 augustus was een flop, de loopkaarten van een groot aantal deelnemers waren fout. Wij geven hiervan dan ook geen uitslag. Deelnemers van onze club, Marcel, Carlos, Patrick en Raph.

♠    ♥       ♣

Voor onze jaarlijks BBQ op zaterdag, 23 augustus hebben in totaal 24 personen aan tefel geschoven. Eddy Manet heeft ook dit jaar zijn uiterste best gedaan. Alles was overvloedig aanwezig, drank...en natuurlijk ook vlees, groenten, maar vooral de goede sfeer. Iedereen heeft genoten zelfs diegene die niet op voorhand waren ingeschreven alsook de late beslissers.

♠    ♥        ♣

Een Bridgeteam van "De Eburoon" speelde op zaterdag 30 augustus voor de schaal "STAF VLAEYMANS", een 4tallentornooi, in Deurne. Het team bestond uit Carlos, Patrick en Bruno speelde samen met Monique, een ravissante verschijning uit Nederland, zij behaalde de vierde plaats in hun reeks. PROFICIAT aan allen.

♠    ♥        ♣

De jaarlijkse "kroegentocht" op 13 september in Antwerpen, was ook dit jaar een groot succes, het mooie weer, de 590 ingeschreven paren, de mooie locaties en de zeer sportieve sfeer. Marcel en zijn partner Oscar Smeets behaalde 63.67% goed voor een 16° plaats. Carlos en Raph. behaalde 53.65% en strande op plaats 156.Ook hier proficat aan de deelnemers.

♠    ♥        ♣

Op 22 oktober is in samenwerking met STBV, BC BILZEN en DE EBUROON een onderlinge competitie gestart voor 4tallen. De bedoeling hiervan is om meerdere spelers ervaring te laten opdoen in een deze formule van competitie.
De gezelligheid staat hier voorop, het eindresultaat zal bekend zijn in maart 2015.

♠    ♥        ♣

Onze gezellige kerstdrive van donderdag 18 december werd een groot succes, met 16 paren. Er werd Cava, warme hapjes, belegde broodjes en Limburgse taart aangeboden. De Bridgezaal was voor deze gelegenheid feestelijk aangekleed. Er werd uiteraard ook Bridge gespeeld en de winnaars zijn....Marcel en Leon Vanseer, een dikke proficiat aan beide.

♠    2013   

Maandag 9 september kwamen onze vrienden uit Sint Truiden op bezoek, een groot succes voor onze beide clubs, er waren niet minder dan 18 spelers meegekomen.
Hartelijke dank aan Eddy, Albert, Katleen en vooral aan alle spelers die de weg vonden naar Tongeren.

♠     ♥     ♦    

Zaterdag 9 november vanaf 14 uur tot 18 uur organiseert bridgeclub  "De Eburoon" een "OPENDEURDAG".
MET DEMONSTRATIEWEDSTRIJD In ons clublokaal Brasserie "De Lido" Grote Markt 12 3700 Tongeren.
Groot succes, wat zal lijden tot een bridgecursus voor alle geinteresseerden aanwezigen.

♠     ♥     ♦    

Dinsdag 26 november speelde wij onze eerste "Uitwedstrijd" in Sint-Truiden. De terugwedstrijd was een grandioos succes, met niet minder dan 20 spelers van onze club, Weliswaar zijn onze trouwe spelers uit Bilzen en Diepenbeek hierin begrepen.

♠     ♥     ♦    

Donderdag 19 december "Kerstdrive" voor alle regelmatige spelers, met gratis aperitief, hapjes drank, broodjes en taart van eigen makelij.
Wij starten onze website op 1 oktober 2013.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu